TüP BEBEK ÖNCESI NELERE DIKKAT EDILMELI - AN OVERVIEW

Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli - An Overview

Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli - An Overview

Blog Article

Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak adına dondurulup daha sonra transfer edilir.

Gebelik oluşabilmesi advertına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.

Bu sebepten dolayı doktor gardenımına başvuran çok eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.

Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.

Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

İncelenen sperm hücreleri özel tekniklerle bir hazırlık aşamasından geçirilerek aşılamaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlem titizlikle uygulanması gereken bir işlemdir ve mutlaka bu alanda uzman embriyologlar tarafından yürütülmesi gerekmektedir.

Yumurtalar gelişirken, hastalar belirli aralıklarla ultrason ve kan tetkiki ile değerlendirilmelidirler. Yapılan bu incelemelerde yumurtaların kontrollü şekilde gelişmeleri sağlanır ve zamansız çatlamalarının engellenmesi için ilave ilaçların zamanlamasına karar verilir.

konusu olmuştur. Eğer erkekte ciddi bir sperm sorunu varsa aşılama tedavisi yapılmadan direkt olarak tüp bebek tedavisi yapılabilir.

Embriyo transferi yapılırken hasta jinekolojik pozisyonunda masaya alınır. Vajinaya spekulum takıldıktan sonra steril serum fizyolojik ile temizlik yapılır.

Döllenme işlemi başarılı olduğu takdirde, embriyoların oluşumu ve gelişimi için uygun bir ortam oluşturulur.

Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.

Uygulanan hormon tedavileri ile birden fazla yumurta hücresi olgunlaştırılarak gebelik şansı artırılabilir. Bununla birlikte iğne ile gerçekleştirilen uyarılar sonucunda daha fazla sayıda olgunlaşmış yumurta elde edilir ve IVF haplara oranla gebelik şansı daha fazla arttırılır.

Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı two durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.

Tüm bunlara ek olarak aşılama ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için 444 39 forty nine numaralı telefondan bize ulaşabilir; aşılama kolay mı, aşılama yöntemiyle ikiz olur mu, aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur ve aşılama ücreti ne kadar gibi pek çOkay sorunuza doğrudan PCOS cevap alabilirsiniz.

Report this page